Zlatibor

Zlatibor je, po mnogima, najlepša planina Srbije. Ova blago zatalasana visoravan prostire se na 1000 kvadratnih kilometara, na prosečnoj nadmorskoj visini od 1000 m. Izuzetna lepota, prijatna lekovita klima, prostrani proplanci i bujni pašnjaci, čine samo deo idiličnog, tipično zlatiborskog pejsaža. To je jedinstven lokalitet, nad kojim se susreću kontinentalna i mediteranska klima.

Makro lokacija

Udaljen je 230 km od Beograda, a 300 km od Novog Sada, baš koliko i do Jadranskog mora. Preko Zlatibora prolazi magistrala koja od Beograda vodi ka primorju, direktne autobuske linije su uspostavljene sa Novim Sadom, Beogradom, Nišom…

Preko Zlatibora, prolazi železnička pruga Beograd – Bar, tako da je moguće vozom doći do Užica, a odatle do Turističkog centra Zlatibor za pola sata lokalnim autobusom. Dobra povezanost sa ostatkom Srbije, Bosnom, Crnom Gorom, sve bolja i savremenija saobraćajna mreža i infrastruktura, čine ovu planinu lepoticu, na zapadu Srbije, sve poželjnijom i za strance.

Ovde je mikro klima izuzetna – ima veliki broj sunčanih dana u toku godine (više od 200), a „ruža vetrova“ se rascvetava, upravo nad Zlatiborom.

Čaroban zimi, neodoljiv leti… Takav je Zlatibor.